Мнението ни за самите себе си в някаква степен се

...
 
Мнението ни за самите себе си в някаква степен се
Коментари Харесай

Обичам те, въпреки че не си моят тип: 3 типа мъже, които „убиват“ самочувствието ви

 

Мнението ни за самите себе си в някаква степен се образува посредством разговор с други хора. Като предписание, с тези, към които имаме сантиментална обвързаност.

 

Често, срещайки забавен мъж, дамата не може незабавно да оцени всичките му преимущества и дефекти. Това е разбираемо: влюбването, тези тези пеперуди в стомаха и желанието да я хареса той са по-важни от проектите за взаимно бъдеще и личното й психологично здраве.

Въпреки това, съгласно психолозите, преди всяка среща си коства да имате поради избран набор от правила, които ще ви разрешат да извършите верния избор или даже да избегнете нещо в действителност неприятно – гибелта на личното ви обективно самочувствие.

 

Психолозите са разпознали три вида мъже, които въздействат отрицателно на вас и самочувствието ви.

 

И по този начин, първите в листата са мъжете – агресори. Този рисков вид освен ще ви накара да се съмнявате във вашата прелест, само че може безусловно да ви подлуди. Отначало на дамите им се коства, че този мъж просто „ не е като всички останали “ и вижда това, което другите не виждат. Например, той прави похвали за хипотетичните ви дефекти („ Ти се възвърне толкоз доста, доста ми харесва! “, „ Въобще не можеш да се гримираш, доста по-добре си без грим! “ … Такава завоалирана рецензия основава у вас страха, че към този момент няма да можете да срещнете мъж, който обича и приема всичките ви характерности.

Такива мъже постоянно се отличават със специфична обич към кавги, изясняване на връзките и даже похищения. Въпреки че още по-често те просто демонстрират прекалено настойничество и изискват незабавни „ благодарности “ за положителните си каузи. С тях е съвсем невероятно да се спори, а и въобще не си коства да се убеждава. По-добре просто да си тръгнеш.

Има мъже, които просто непрекъснато подлагат на критика. Неговите забележки ще участват в разговора ви съвсем през цялото време и по всякаква причина – от несполучливо определен тоалет до неверна интонация в диалог. Той може също да стартира да ви съпоставя със своите познати, където няма да сте в преференциална позиция. Факт е, че този образец се опасява да не ви загуби и по този метод се пробва да ви задържи. Съгласете се, не е ли доста по-лесно да се убедите в личната си непривлекателност, в сравнение с да докажете своята изключителност? Но дамите не постоянно могат да броят виждат сходни признаци и страдат от появяването на многочислени комплекси.

Мъж, който е прекомерно свръхзагижен. Отначало този вид мъже притеглят с грижите си – по какъв начин би могъл човек, който е апатичен към вас, да отдели толкоз време, старания и пари?

Въпреки това, несъразмерната угриженост незабавно след срещата може да значи, че в бъдеще мъжът няма да ви разреши да вземете решение сами. Никаква самостоятелност и персонални стремежи, а вместо това – „ тъй като по този начин споделих! “. Факт е, че контролирайки и установявайки свои лични правила в връзките, които незабавно ще би трябвало да се съблюдават, той получава удовлетворението и спокойствието, от които се нуждае. В двойки със свръхзагрижен сътрудник нормално съществува единствено неговото мнение. Ако се опитате да аргументирате и отбраните позицията си, тогава към вас ще бъдат изпратени най-жестоките обвинявания и обиди.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР